Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР ще одну корупційну справу щодо розтрата бюджетних коштів РНБОУ у сумі понад 513 тис. грн спрямувало до суду

ДБР ще одну корупційну справу щодо розтрата бюджетних коштів РНБОУ у сумі понад 513 тис. грн спрямувало до суду - Корупціонер в Україні
21470
ДБР направило до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при РНБОКУ, який розтратив бюджетних коштів у сумі понад 513 тис. гривень. Символічно, замість шукати засоби боротьби з корупцією, саме очолив її.

Фігурант справи обвинувачується у розтраті державного майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинений у великих розмірах та заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, при цьому складав, видавав завідомо неправдиві офіційні документи, та вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості. Такі дії кваліфікуються ч. 2, ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України, у разі доведення в суді вини обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Слідством було встановлено, що колишній керівник здійснював зайве нарахування та виплати заробітної плати окремим працівникам Центру, що призвело до розтрати бюджетних коштів у сумі понад 513 тис. гривень. Також йому від одного з працівників Центру на власний картковий рахунок надходили грошові кошти у сумі 10 тис. гривень, як визначену ним частку грошових коштів від нарахованої йому незаконної заробітної плати у грудні 2018 року. Посадовець задля прикриття своєї злочинної діяльності, підробляв офіційні документи, шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей.

Гарно на перший погляд, але де «гучні» справи, які анонсував Президент, де корупціонери, які крали хоча б мільйонами. Це якась «дрібнота», звісно всі злочинці повинні бути покарані, але повертати до бюджету потрібно мільярди, так як МВФ не дає грошей, та відробляти отриману за ці роки зарплату. А поки що такі як Роман Насіров спокійно відвідують кондитерську на вул. Московській (теж символічно) в центрі столиці, а не як належить «знаному корупціонеру» сидіти в тюрмі.

#ДБР #МНДЦ #РНБОУ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: