Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР та СБУ викрили контрабандистів-дипломатів, які організували незаконний вивіз грошей, золота та цигарок до Європи

ДБР та СБУ викрили контрабандистів-дипломатів, які організували незаконний вивіз грошей, золота та цигарок до Європи - Корупціонер в Україні
21200
ДБР (теруправління в м. Львів) спільно з СБУ викрили контрабандний канал, який організували діючі та колишні посадовці МЗС України, які прикривали свої оборудки дипломатичними привілеями та імунітетом.

Злочинна група, до якої входять чинні та колишні працівники Посольства України в Республіці Польща, а також військовослужбовець Управління Держспецзв’язку України в Закарпатській області, використовувала офіційні документи зовнішньополітичного відомства для перевезення дипломатичної пошти та контрабанди підакцизних товарів. Правоохоронці задокументували оборудки посадовців, які перевозили через державний кордон країни валюту, золото та підакцизні тютюнові вироби,  а також використовували службовий транспорт.

За даними слідства, водій Посольства України в Республіці Польща та один із секретарів Представництва МЗС України перевозили на службовому вантажно-пасажирському мікроавтобусі тютюнові вироби (цигарки). До контрабанди також був залучений син колишнього працівника Посольства – нині чинний аташе з консульських питань Посольства України в Республіці Польща.

У затриманому на митному посту «Ягодин» Волинської митниці дипломатичному авто було виявлено та вилучено: 140 тис. доларів США; 67,2 тис. євро; 11,6 тис польських злотих; 16 кг золота; 8826 блоків з цигарками (орієнтовна вартість вилучених тютюнових виробів становить близько 1,5 млн. гривень).



Попередньо дії дипломатів-контрабандистів кваліфікуються за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).



Вочевидь така «бурна» діяльність дипломатів не могла проходити незаміченою керівництвом зовнішньополітичного відомства та керівництва посольства. Лише закупка та продаж такої кількості цигарок без налагоджених каналів збуту навряд чи можлива. Звісно дивлячись на чиновників громадяни теж вважають, що вони також можуть «заробляти» на незаконному вивозі та збуті тютюнових виробів. Такі лотки з продажу цигарок без акцизних марок можна спостерігати, зокрема на зупинках та ринках столиці. Цей факт свідчить про глибоке проникнення корупції во всі державні структури влади. Лише обіцяні «весняні посадки» зможуть стримати корупціонерів. Чекаємо.


#СБУ #ДБР #МЗС #Держспецзвязок #Польща #корупція #контрабанда
Поділиться в соціальних мережах: