Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР у Тернополі запобігло незаконної приватизації будівлі, вартість якої навмисно була зменшена на понад 4 млн. грн

ДБР у Тернополі запобігло незаконної приватизації будівлі, вартість якої навмисно була зменшена на понад 4 млн. грн - Корупціонер в Україні
18480
ДБР (теруправління в місті Львові) спільно з Тернопільською обласною прокуратурою направило до суду обвинувальний акт стосовно ФОПа з Тернополя, який здійснював професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг у сфері технічного нагляду в будівництві.

Фізична особа-підприємець, маючи відповідний кваліфікаційний сертифікат та право здійснювати технічний нагляд за будівництвом будівель та споруд, за попередньою змовою з групою осіб, підробив офіційний документ. Фігурант справи підписав акт про виконання робіт на суму понад 4 млн. гривень щодо об'єкта «Реконструкція з реставрацією та пристосуванням Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру під профілакторій санаторного типу на вул. І. Франка, 3 в м. Тернополі». Проте роботи не були виконані взагалі, таким чином завдяки підробленому акту під час подальшої спроби приватизації вартість будівлі злочинці хотіли зменшити на зазначену в ньому суму - 4 066 780 грн, як невід’ємні поліпшення. Так як процес приватизації вимагає участі кількох установ та відомств правоохоронці перевіряють можливу причетність посадовців інших органів до вказаного злочину.

Підприємець також «засвітився» в ще одній справі стосовно неналежного виконання своїх повноважень під час здійснення контролю робіт із заміни дорожнього покриття в м.Чорткові, Тернопільської області. Цими діями завдавано збитків держаному бюджету на загальну суму у понад 236 тис. гривень.

Підозрюваний обвинувачується за ст. 233, ч. 3 ст. 358 та ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість та неналежне виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило істотну шкоду державним інтересам). За це йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Це напевно перший офіційно викритий випадок зменшення вартості будівель шляхом імітації ремонту чи реконструкції. Така корупційна схема заниження вартості перед приватизацією є дуже поширеною, але такі справи не доходили до суду. Мабуть тому, що ремонт частково робився, але щоб взагалі лише на папері та на 4 млн. грн таке вперше.


#ДБР #Прокуратура
#ТернопільськаОбласть
#корупція #приватизація
Поділиться в соціальних мережах: