Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР викрило «агентів Кремля» на незаконних оборудках з бойовими припасами

ДБР викрило «агентів Кремля» на незаконних оборудках з бойовими припасами - Корупціонер в Україні
21750
ДБР (теруправління в Краматорську) викрили співробітника Служби зовнішньої розвідки (СЗР) та колишнього прикордонника на вивезенні боєприпасів з району проведення ООС та на зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Що спонукало красти з’ясує слідство.

Вже встановлено, що полковник СЗР за вказівкою колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби (ДПС), незаконно вивозив боєприпаси з району проведення ООС. Боєприпаси були вкрадені колишнім прикордонником ще під час проходження ним служби у 2015-2017 роках, та зберігалися в орендованому ним гаражі у Сєвєродонецьку. На спробі вивезення цих боєприпасів з місця схованки і були викриті «перевізники» зброї.

Під час обшуку у службовому автомобілі полковника СЗР було вилучено майже 6 000 патронів калібру 5.45, більше 4 000 набоїв калібром 7.62, 4 гранати РПГ-26, 1 ручну протитанкову гранату РПГ-22, 5 уніфікованих запалів ручних гранат, 5 гранат РГД-5 та гранату Ф-1. Для чого міг бути використаний цей арсенал? Ну, не для феєрверків, так точно.

Тільки чомусь обом фігурантам повідомлено про підозру лише в незаконному поводженні з бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Наразі слідчі ДБР встановлюють можливих покупців боєприпасів та інших осіб, причетних до незаконної схеми. Вважаємо кожного військового злочинця зрадником батьківщини та «агентом Кремля». Ну, не можна під час військового конфлікту, зловживати своїм становищем та використовувати його проти держави. Тим більше, що в разі доведення вини їм загрожує лише строк від 3 до 7 років. Сумно бачити, як на війні збагачуються зрадники, а гинуть герої.

#ДБР #СЗР #ДПС #ООС
Поділиться в соціальних мережах: