Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР викрило корупційну схему при митному оформленні транспортних засобів з ЄС

ДБР викрило корупційну схему при митному оформленні транспортних засобів з ЄС - Корупціонер в Україні
21100
ДБР (теруправління у місті Миколаєві) повідомили про підозру членам злочинної групи, до складу якої входили керівник митного поста «Ізмаїльський» Одеської митниці Держмитслужби, головний державний інспектор відділу митного оформлення митного поста та митний брокер. Злочинці вимагали неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів, що надходять на митну територію України з країн ЄС.

Було встановлено, що протягом липня 2020 року один із керівників митного поста Одеської митниці вимагав та отримав разом з іншими учасниками схеми від громадянина хабар за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів, що надходять на митну територію України з країн ЄС у сумі 1,1 тис. доларів США.

Фігуранти справи підозрюються в одержані хабаря за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища вчинене за попередньою змовою групою осіб). У разі доведення їх вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Також повідомлено про підозру їх пособнику – директору одного з товариств із обмеженою відповідальністю у посередництві (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Як ви вважаєте, що потрібно зробити щоб митники не «шукали» підробітки? Скільки ще потрібно змінити керівників щоб підлеглі митники не брали хабарі? Може саме керівники і породжують у підлеглих бажання теж «підзаробити». Вся надія на новопризначеного керівника, може все ж таки «він зможе».

#ДБР #ЄС #Одеськамитниця #Держмитслужба #корупція
Поділиться в соціальних мережах: