Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР викрило схему вимагання хабарів на Франківській митниці в експортерів меду

ДБР викрило схему вимагання хабарів на Франківській митниці в експортерів меду - Корупціонер в Україні
15090
Слідчі ДБР за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора викрили керівництво Франківської митниці на систематичному вимаганні хабарів в експортерів меду до країн Європи.

Під час слідства було встановлено, що працівники з керівництвом Франківської митниці, налагодили  схему систематичного вимагання хабарів у підприємства, яке експортує бджолиний мед. За не створювання штучних перешкод під час оформлення та не проведення лабораторних досліджень продукції, митники вимагали з кожного автомобіля з медом 200 доларів США.

Співробітники ДБР з оперативним супроводом СБУ задокументували передачу митникам 5,6 тис. дол. США від підприємства експортера. Під час чергового отримання хабаря у розмірі 2,4 тис. дол. США був затриманий посередник. Під час проведених обшуків слідчі виявили 234 тис. дол. США, золоті колекційні монети, ювелірні вироби з інкрустованим дорогоцінним камінням та діамантами, колекцію коштовних годинників.

Дії митників кваліфікуються за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 ККУ (вимаганні та отриманні хабаря), які передбачають позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. На даний час вирішується питання щодо вручення повідомлень про підозру керівництву та службовим особам Франківської митниці.


#ДБР #СБУ #ОфісГенеральногоПрокурора #ФранківськаМитниця #експортмеду #хабар #корупція
Поділиться в соціальних мережах: