Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР запобігло незаконному виведенню 55 млн гривень з ДП «Укрхімтрансаміак»

ДБР запобігло незаконному виведенню 55 млн гривень з ДП «Укрхімтрансаміак» - Корупціонер в Україні
16000
ДБР за процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури попередили незаконне виведення 55 млн гривень з ДП «Укрхімтрансаміак».

Слідством було встановлено, що на початку 2021 року ДП «Укрхімтрансаміак» було проведено тендери щодо планового ремонту української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольятті – Одеса» загальною вартістю з ПДВ 55 млн гривень.

Відповідно до договору підприємство переможець повинне було поставити ДП «Укрхімтрансаміак» продукцію яка була вироблена у ЄС, але за результатом технічні характеристики продукції не відповідали вимогам українського законодавства із захисту праці.

Після проведення експертизи було встановлено що, використання такого устаткування на аміакопроводі може призвести до техногенної катастрофи.

Наприкінці  2020 року ДП «Укрхімтрансаміак» вже проводило аналогічний тендер, під час якого компанія-переможець запропонувала ціну на обладнання яка перевищувала 38 млн гривень, але підписання договору не відбулось у зв’язку зі зміною керівництва ДП «Укрхімтрансаміак».

У результаті наступних торгів з переможцем було підписано договір і перераховано на банківський рахунок майже 55 млн гривень. Але договір був оформлено так, щоб  повернення коштів було можливим тільки за рішенням суду.

ДБР відкрило кримінальне провадження ч.ч. 1, 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою та службовим становищем, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки), які передбачають позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


#ДБР #КиївськаМіськаПрокуратура #Укрхімтрансаміак #корупція
Поділиться в соціальних мережах: