Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР затримало посадовця Держслужби з безпеки на транспорті у Сумах на вимаганні хабаря

ДБР затримало посадовця Держслужби з безпеки на транспорті  у Сумах на вимаганні хабаря - Корупціонер в Україні
13190
ДБР за процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури викрили корупційну схему збагачення посадовців Держслужби з безпеки на транспорті (Укртрансбеспека) в Сумській області. Під час отримання хабаря у 30 тис. грн, було затримано старшого державного інспектора відділу державного нагляду в Сумській області.

Під час слідства було встановлено, що державний інспектор вимагав у місцевого підприємця який займається вантажними перевезеннями на Сумщині, щомісячну данину. У випадку не сплати підприємцем хабаря, посадовець обіцяв  створення штучних перешкод у діяльності та притягнення його до адміністративної відповідальності. Для реалізації схеми вимагання хабаря, посадовець залучив посередника. Під час чергового отримання данини державний інспектор був затриманий. Також було з’ясовано, посадовець у 2017 році також був затриманий за організацію безперешкодного пропуску перевантажених автомобілів. Тоді державний інспектор хабар отримував  талонами на 150 літрів дизельного палива. Посадовець був визнаний винним у суді першої інстанції, після чого він оскаржив це рішення та апеляційний суд відмінив це рішення та відправив справу на новий розгляд до першої інстанції. Але перша інстанція знов визнала посадовця винним, після чого він знов оскаржив і це рішення. Так справа знову знаходиться на розгляді в апеляційному суді, по якій рішення поки не прийнято.

У рамках слідчо-оперативних заходів, співробітниками ДБР було проведено обшук за місцем проживання посередника. Під час обшуку було знайдено 3,5 млн грн. Слідчі ДБР припускають, що знайдені кошти можуть бути «чорною касою» співучасників. Походження знайдених коштів встановлюється.

Державному інспектору Держслужби з безпеки на транспорті в Сумській області ДБР повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.


#ДБР #СумськаОбласнаПрокуратура #ДержслужбаЗбезпекиНаТранспорті #Суми #хабар #корупція
Поділиться в соціальних мережах: