Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Державі повернули майновий комплекс «Хлібна база № 87» стратегічного значенн

Державі повернули майновий комплекс «Хлібна  база № 87» стратегічного значенн - Корупціонер в Україні
20060
Рішенням Господарського суду Чернігівської області був задоволений позов Київської міської прокуратури щодо повернення в державну власність нерухомого майна стратегічного значення, а саме повернуто цілісний майновий комплекс філії «Хлібна база № 87» Державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів».

Було встановлено, що зазначене підприємство, яке розташоване в місті Бахмач Чернігівської області, складається з 33 будівель площею 26 тис. кв. м, має стратегічне значення для економіки та безпеки держави, як таке, що забезпечує розміщення і зберігання матеріальних цінностей державного резерву. Згідно Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» та його філія «Хлібна база № 87» включені до цього переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

Але, незважаючи на особливий правовий режим цього майна та заборону на його приватизацію, внаслідок укладення в 2018 році договору купівлі-продажу між Головним управління ДФС у Чернігівській області та приватним товариством  це майно вибуло з державної власності. А вже в подальшому товариство відчужило його на користь іншого підприємства, яке у свою чергу передало майно в іпотеку.

Столична прокуратура задокументовала обставини незаконного вибуття цілісного майнового комплексу та звернулась до господарського суду з позовом в інтересах держави в особі КМУ, Мінагрополітики про витребування нерухомого майна та визнання недійсним договору іпотеки.

Скільки ще державного майна знаходиться в незаконному володінні достеменно невідомо. Уряд та ФДМУ, замість проведення інвентаризації всього державного майна, прискорюють його продаж «за сумнівними» аукціонами. Спасибі РНБОУ нагадала всім, що незаконне прихватизоване майно прийдеться повернути з процентами.


#КиївськаПрокуратура #ЧернігівськаОбласть #ДФС #ХлібнаБаза87 #НіжинськийКомбінатХлібопродуктів #корупція
Поділиться в соціальних мережах: