Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Державі повернули прибережні землі річки Козинки під Києвом загальною вартістю 940 млн. грн

Державі повернули прибережні землі річки Козинки під Києвом загальною вартістю 940 млн. грн - Корупціонер в Україні
19350
Спасибі прокурорам Генпрокуратури за їх принципову позицію, завдяки чому в Київському апеляційному суді виграна справа щодо повернення державі земельних ділянок у межах прибережної захисної смуги річки Козинка в Обухівському районі Київської області загальною вартістю 940 млн. грн.

Слідством було встановлено, що в 2008 році Обухівська РДА всупереч вимогам законодавства передала 40 га землі для ведення селянського господарства 20 фізичним особам по 2 га кожному. Але ні хто не збирався займатись сільським господарством, земельні ділянки просто були даровані іншим особам за безоплатними договорами дарування. Прізвища отримувачів цих подарунків можуть становити окремі епізоди корупційних справ.

Проте ці ділянки розташовані на острові у межах прибережної захисної смуги річки та не можуть бути відчужені чи знаходитись у приватній власності, так як належать до сталих об’єктів водного фонду з визначеним режимом обмеженої господарської діяльності відповідно до Земельного та Водного кодексів, а також законодавчо закріплено обмежена оборотність такої категорії земель і особливий порядок їх використання.

Судами першої та апеляційної інстанції були визнанні недійсними розпорядження Обухівської РДА та державні акти на право власності на ці земельні ділянки. Але «власники» не полишають спроб зберегти у своєму протиправному володінні ці земельні ділянки, тому продовжили оскаржувати судові рішення.

Це лише кілька десятків гектарів державних земель, що були повернуті. А скільки часу знадобиться прокуратурі щоб повернути «зниклих» 5 млн. га сільськогосподарських земель?  Тепер стає зрозумілим, чому місцеві вибори так важливі для олігархів та чиновників, щоб скрити свої корупційні схеми по відчуженню державного майна та землі.


#Генпрокуратура
#КиївськийАпеляційнийСуд
#ОбухівськаРДА
#річкаКозинка
Поділиться в соціальних мережах: