Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Держмитслужба в Одесі разом із посадовцями СБУ руйнують інвестиційні перспективи.

Держмитслужба в Одесі разом із посадовцями СБУ руйнують інвестиційні перспективи. - Корупціонер в Україні
22870
Працівники Держмитслужби в Одесі разом із посадовцями СБУ організували схему тиску на бізнесменів під прикриттям погонів.

З боку УСБУ Одеської області, без вагомої причини блокується відправка товару, який знаходиться на терміналі Одеського порту в контейнері.



Компанія – покупець товару, сплатила кошти за нього. Товар повинен плисти на виставку в Сеул (Південна Корея). Одержувачем є корейська компанія Сlоv.Со.Ltd.

Проте, контейнер блокується на терміналі без пояснюючих причин і направляється на чисельні перевірки до Одеською митниці Держмитслужби, Київською Держмитслужби, Державної служби з експортного контролю. Загальний час перевірок вже триває більше місяця, за результатами яких жодних правопорушень та протидій виявлено не було.



Особливо уся абсурдність даної ситуації стає зрозуміла, коли після перевірки представниками відділу контрабанди Одеської митниці Держмитслужби не складаються жодні акти, через що призначаються повторні переогляди.

Станом на 23.09.2020, після звернення на гарячу лінію митної служби України була отримана відповідь: «Рішення щодо випуску зазначених товарів за межі митної території України буде прийнято після отримання відповіді УСБУ Одеської області». За офіційною відповіддю Одеською митниці Держмитслужби можна зробити висновок, що дехто в УСБУ Одеської області, вже маючи на руках усі результати місячних перевірок, не приймає рішення щодо розблокування контейнеру.

“Одеські контрабандисти вимагали $20 тисяч за безперешкодний пропуск товару, гроші вони брали для себе та для одеських сбу-шників. Після того, як в справу втрутилися депутати Верховної Ради України, як орган депутатського контролю щодо свавілля чиновників Одеської митниці та місцевих органів СБ України – хабарі вимагати припинили. Однак, сам процес став на паузі, що завдає збитків та руйнує імідж України в очах міжнародної спільноти. Шкоду потрібно відшкодовувати. По даній ситуації направлено звернення до Посольства Республіки Корея в Україні та Офіс Президента України”, – розповіла адвокат Лариса Криворучко.

Таким чином, дуже легко вимальовується картина, в якій заздалегідь маючи інформацію щодо необхідності вчасної відправки товару за причиною його участі у виставці закордоном, певні високопосадовці Держмитслужби разом із посадовцями УСБУ в Одесі організовують подібні схеми тиску на бізнесменів, з метою отримання певної грошової винагороди за усунення проблем.

У разі не здійснення поставки найближчим часом до місця призначення, дані дії негативно впливатимуть як на репутацію України на світовій арені, так і нестимуть матеріальні збитки, як корейської компанії, так і українського виробника в майбутньому, продукцію котрого буде не відома міжнародній спільноті, що призведе до зменшення інвестицій в український бізнес.

“Ми вкрай здивовані, що подібне може існувати в цивілізованому світі й у наш час. Наша компанія звикла працювати згідно букви закону. Вкладаючи свої кошти, щоб залучити інвестиції до України, ми просто не могли очікувати подібну протиправну діяльність.”, – йдеться в заяві директора Zasshid PTE.LTD Чунга Хієна.

#УСБУОдеськоїОбласті #Держмитслужба #КорейськіІнвестори
 
Поділиться в соціальних мережах: