Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Екснардеп Максим Микитась розраховувався квартирами з посадовцями НАЕК «Енергатом»

Екснардеп Максим Микитась розраховувався квартирами з посадовцями НАЕК «Енергатом» - Корупціонер в Україні
20340
НАБУ разом з САП повідомили народному депутату України VIII скликання Максиму Микитасю та заступнику генерального директора відокремленого підрозділу НАЕК «Енергоатом» про підозру  у вчиненні кримінального корупційного правопорушення, пов’язаного з наданням та отриманням неправомірної вигоди.

Слідством було встановлено, що керівник відокремленого підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом», зловживаючи своїм службовим становищем, ще в 2017 році уклав із компанією, підконтрольною тодішньому народному депутату Максиму Микитасю, договір аж на 929 млн. грн. За це ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. В подальшому витрати на будівництво сховища ще зросли до 1,36 млрд. грн. Але об’єкт й досі не введено в експлуатацію.

За таку «ласку» посадовець «Енергоатому» впродовж 2017-2019 років отримав від іншої компанії, що також підконтрольна екс-нардепу, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн. грн.

Дії екс-народного депутата кваліфіковано за ч. 2 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»),  а посадовцю «Енергоатому» інкримінують ч. 4 ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції та одержання службовою особою неправомірної вигоди»).

Це — другий епізод корупційних зловживань за участі цього екс-нардепа. Раніше НАБУ звинуватило його у заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн. грн, але розслідування цього епізоду вже завершено.

Слідство встановлює інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Зрозуміло, що без погодження цієї оборудки з керівництвом «Енергоатому» та в міністерстві енергетики, здійснити таке було не можливо. Тому й потрібно з’ясувати хто ще отримував «квартири» чи хабарі. Але залишається незрозумілим хто поверне вкрадені гроші та чи буде завершене будівництво сховища.

#НАБУ #САП #Енергоатом #МаксимМикитась #корупція



 
Поділиться в соціальних мережах: