Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ФДМУ намагається за бюджетні кошти, у судах захистити корупційні схеми збагачення

ФДМУ намагається за бюджетні кошти, у судах захистити корупційні схеми збагачення - Корупціонер в Україні
21590
Регіональне відділення ФДМУ за бюджетні кошти, у судах захищає корупційні схеми наживи за рахунок Державних підприємств. Так Регіональне відділення ФДМУ вже у касаційному порядку намагається скасувати рішення двох попередніх інстанцій, які прийшли до висновку, протиправності відмов Фондом щодо включенні у перелік до приватизації ЄМК ДП, в зв’язку з відсутністю ВМОТИВАНОЇ ВІДМОВИ ОРГАНУ УПРАВЛІННЯ.

Протягом 2021 року суддями Господарського суду Київської області розглянуто шість справ відносно протиправності рішень РВ ФДМУ щодо відмов про включення до переліку об’єктів приватизації ЄМК ДП, по яким потенційні покупці подавали заявки. Згідно законодавства РВ ФДМУ має підстави відмовити у включенні до переліку приватизації тільки при наявності ВМОТИВОВАНОЇ ВІДМОВИ органу управління. Щодо з’ясування законності прийнятих рішень РВ ФДМУ, членом Громадської ради при ФДМУ Дмитром Качуром  було подано шість позовів відносно шістьох ДП де були порушені права у відмові РВ ФДМУ у приватизації без наявності вмотивованої відмови від органу управління.

Так на сьогодні по п’яти позовам судді Господарського суду Київської області, ухвалили більш-менш однакові рішення, де визнали протиправними відмови РВ ФДМУ щодо включенні у перелік до приватизації ЄМК ДП, в зв’язку з відсутністю ВМОТИВАНОЇ ВІДМОВИ ОРГАНУ УПРАВЛІННЯ. Але протилежне рішення, все ж було винесено. Суддя Колесник Р. М. відмовив у позові, де власне суб’єктивне бачення держпосадовців поставив вище Конституції України та законів України.

Маємо протизаконні рішення РВ ФДМУ про відмови, які привели до «гальмування приватизації» в інтересах підозрюваного у корупціїї Президента НААНУ Ярослава Гадзало. Так у ВРУ зареєстровано та буде розглянуто «Проект Постанови про утворення ТСК ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях НААНУ» за № 5196. По висновкам Рахункової палати від управління НААНУ держпідприємствами Держава отримала збитків майже на 2 млрд грн.

На даний час у Північному апеляційному господарському суді колегія суддів, за головуванням судді  Буравльова С. І., вже розглянуло одну апеляційну скаргу РВ ФДМУ та прийняла Постанову якою залишила апеляційну скаргу без задоволення. На що РВ ФДМУ продовжуючи витрачати державні кошти пішло далі та звернулося до Верховного суду у складі Касаційного господарського суду, намагаючись захистити свої протизаконні дії.
На сьогодні колегія суддів Касаційного господарського суду за головуванням судді Уркевич В. Ю., намагається з’ясувати законність підстав з яких РВ ФДМУ оскаржує рішення попередніх двох інстанції та винести правове рішення.


#РВФДМУ #ФДМУ #НААН #ЯрославГадзало #ВерховнийСуд #КасаційнийГосподарськийСуд #ПівнічнийАпеляційнийГосподарськийСуд #ГосподарськийСудКиївськоїОбласті #приватизація #корупція #корупційнісхеми
Поділиться в соціальних мережах: