Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Генпрокуратура повідомила про підозру Олександру Тупицькому - Голові КСУ

Генпрокуратура повідомила про підозру Олександру Тупицькому - Голові КСУ - Корупціонер в Україні
19930
Голові Конституційного Суду України (КСУ) Олександру Тупицькому в. о. Генерального прокурора повідомив про підозру за фактом впливу на свідка у кримінальному провадженні шляхом підкупу.

Ще в 2018 році Олександр Тупицький, обіймаючи посаду заступника Голови КСУ, діючи в особистих інтересах та інтересах колишнього Голови Вищого господарського суду України (ВГСУ), «змусив» свідка у кримінальному провадженні відмовитися від давання показань чи дати завідомо неправдиві показання.

Підозрюваний тричі протягом 2018-2019 років надавав слідчому Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокурори з корисливих мотивів завідомо неправдиві показання, разом зі штучним створенням доказів захисту, стосовно особливо тяжкого злочину, який пов’язаний із незаконним заволодінням майновими активами ВАТ «Зуївський енергомеханічний завод», який знаходиться на Донеччині.

Олександру Тупицькому інкримінують здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка (ст. 386 та ч. 2 ст. 384 КК України). Враховуючи, що Голова КСУ не з’являвся на виклики до Генерального прокурора та не надав документів про причини неявки, тому повідомлення про підозру йому відправлене поштовим зв’язком. Одночасно Президентові України відправлено клопотання про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

Пересічному громадянину складно зрозуміти, навіщо судді з дуже великою зарплатою займатись протизаконною діяльністю. Мабуть це непоодинокий випадок серед суддів КСУ, які мають бажання отримати «додатковий» дохід. Маючи «скелети в шафі» складно бути дійсно незалежним та приймати законні рішення. І політика тут дійсно ні до чого.


#ГенеральнаПрокуратура
#КСУ #ВГСУ
#ОлександрТупицький
#ЗуївськийЕнергомеханічнийЗавод
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: