Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Генпрокуратура в столиці врятувала пам’ятку національного значення –«будинок Сікорського»

Генпрокуратура в столиці врятувала пам’ятку національного значення –«будинок Сікорського» - Корупціонер в Україні
15970
ОАСК задовольнив позов Генпрокуратури стосовно зобов’язання Міністерству оборони України укласти охоронний договір та зобов’язано МОУ здійснити консерваційні та реставраційні роботи будинку по вул. Ярославів Вал у м. Києві.

Судом було встановлено, що балансоутримувач пам’ятки національного значення – будинка Ігора Сікорського ДП «Готель «Козацький» та орган управління МОУ уже більше 20 років не вживають заходів щодо збереження ввіреного їм державного майна, не виконують вимоги пам’яткоохоронного законодавства.

Довідка: Будинок є об’єктом культурної спадщини та становить виняткову історичну цінність, оскільки у ній мешкав всесвітньо відомий авіаконструктор Ігора Сікорський – автор перших у світовій практиці авіабудування гелікоптерів і багатомоторних літаків, людина, що входить до переліку діячів, які своїми винаходами найбільше допомогли людству.

На сьогодні будівля перебуває у занедбаному стані, без захисту та укладеного охоронного договору, під загрозою остаточного руйнування та знищення.

За виконанням цього рішення суду буде спостерігати Генпрокуратура.

За 20 років у МОУ не знайшлося кілька кубів деревини забити вікна та кілька листів металу залатати дах, не кажучи про кількох солдат «будбату», які б це зробили. І зміна керівництва міністерства на стані будівлі не позначилось. Також не зрозуміло, чому «опікуватись» цим будинком призначили готель. Може тому, що є корупційні «домовленості» спочатку зруйнувати будинок, а потім на цій земельній ділянці в столиці збудувати черговий ЖК чи ТРЦ.


#Генпрокуратура #ОАСК #МОУ #ГотельКозацький #будинокІгораСікорського #корупція
Поділиться в соціальних мережах: