Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Керівництво ще одного інституту НААН спіймано на оборудках із майном установи

Керівництво ще одного інституту НААН спіймано на оборудках із майном установи - Корупціонер в Україні
18180
«Приклад» очільника НААН переймають його підлеглі. СБУ розкрили корупційну схему ще в одному інституті Національної академії аграрних наук.

Під час отримання чергової суми хабаря затримали трьох організаторів схеми.

За інформацією правоохоронців, очільник інституту налагодив корупційний механізм отримання грошей від представника місцевої комерційної структури, для цього корупціонер залучив головного бухгалтера та юриста наукового закладу. Керівник закладу «гарантував» підприємцю передачу в користування офісні та складські приміщення установи в Бориспільському районі Київської області площею 195 кв. м, але за оренду вимагав щомісяця «додаткову» оплату.

Фігурантів справи звинувачують за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Розмір площ орендних приміщень спеціально вибрано менше 200 кв. м, таким чином рішення щодо такої оренди не потребує конкурсу та погодження з органом управління чи ФДМУ. «Самостійність» посадовців у прийнятті рішень й складають значну частину корупційних правопорушень. Може все ж дозволити громадам здійснювати контроль за розпорядженням державного та комунального майна, тоді самоправства чиновників буде значно менше.


#СБУ #НААН #Бориспільськийрайон #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: