Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишній очільник «Укрхімтрансаміаку» за зловживання на 42,5 млн. грн «можливо» опиниться на лаві підсудних

Колишній очільник «Укрхімтрансаміаку» за зловживання на 42,5 млн. грн «можливо» опиниться на лаві підсудних - Корупціонер в Україні
16030
НАБУ разом з САП повідомили про підозру колишньому керівнику ДП «Укрхімтрансаміак», його звинувачують у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 42,5 млн. грн збитків державному підприємству.

Для повідомлення підозри правоохоронці скористалися порядком ст. 135, ст. 278 КПК України, так як місцезнаходження підозрюваного невідомо, «вчасно» виїхав у невідомому напрямку.

За результатами розслідування було встановлено, що колишній керівник державного підприємства, використовуючи своє службове становище, організував корупційну оборудку шляхом безпідставного внесення змін до нормативних актів, що регламентували здійснення ремонтних робіт на об’єктах аміакопроводу. Для отримання зиску, замість використання безкоштовного ґрунту, який знаходиться на місці прокладення трубопроводу, зловмисник розпорядився застосувати бентонітову глину, яку видобувало підконтрольне йому приватне підприємство. У результаті оборудки держпідприємство перерахувало понад 42,5 млн. грн за глину, яку насправді не використовували й потреби в якій не було. Зазначені факти були встановлені в рамках розслідування іншої корупційної схеми на ДП «Укрхімтрансаміак», а цей епізод щодо заволодіння 42,5 млн. грн був виділений в окреме кримінальне провадження.

Фігуранту справи інкримінують дії за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), за цією статтею обвинувачений може бути позбавлений волі на строк від 3 до 6 років.

Звертає на себе увагу висока «плинність» керівників цього підприємства, зокрема впродовж кількох останніх років, напевно «жирна» посада, тобто вистачає кількох місяців щоб «збагатитись».

Начебто НАБУ працює, викриває корупціонерів хоча й колишніх, але на лаві підсудних «чомусь» ні кого немає. Може у владі вже корупціонери закінчились чи діючі чиновники як завжди «недоторкані».


#НАБУ #САП #Укрхімтрансаміак #корупція
Поділиться в соціальних мережах: