Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишній перший заступник Голови Держгеонадра своїми діями спричинив збитки бюджету на 38 млн. грн через покривання незаконного видобування надр

Колишній перший заступник Голови Держгеонадра своїми діями спричинив збитки бюджету на 38 млн. грн через покривання незаконного видобування надр - Корупціонер в Україні
17060
ДБР повідомили про підозру вже колишньому першому заступнику голови Державної служби геології та надр (Держгеонадра) у службовій недбалості через покривання незаконного видобування надр.

У 2017 році з подачі службових осіб Департаменту державного геологічного контролю тоді ще перший заступник Голови Держгеонадра України підписав лист-повідомлення для акціонерного товариства, яке містило недостовірну інформацію про відтермінування дати зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами. Тобто упродовж року АТ, не маючи на те законних підстав, продовжувало займатися видобуванням корисних копалин загальнодержавного значення, а це понад 156 тис. тон на загальну суму 38,4 млн. гривень. Зазначене підтверджується експертним висновком, зокрема, згаданий лист надійшов на адресу профільного підприємства. У результаті таких дій державі завдано збитків на суму понад 38 млн. гривень.

Підозрюваному інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки за ч. 2 ст. 367 КК України. Санкція статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років та штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Правоохоронці встановлюють інші аналогічні факти зловживань даної корупційної вертикалі чиновників. Напевно, що це не поодинокий факт злочинної діяльності в установі. Це яскравий приклад корупційного механізму, коли власність народу України видобувається, а надходження від цього йдуть лише в кармани корупціонерів.


#ДБР #Держгеонадра #корупція
Поділиться в соціальних мережах: