Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишній високопосадовець Міноборони завдав збитків державі на 8,7 млн. грн на закупівлях непридатного озброєння

Колишній високопосадовець Міноборони завдав збитків державі на 8,7 млн. грн на закупівлях непридатного озброєння - Корупціонер в Україні
14250
ДБР повідомило про підозру колишньому директору Департаменту Міністерства оборони України, який закупив неякісну зброю на понад 8,7 млн. гривень.

За даними слідства високопосадовець, зловживаючи владою, закупив так звані антиснайперські системи для Збройних Сил України. За результатами проведеної експертизи було встановлено, що прилади непридатні для використання, так як вони містили демаскуючі елементи, які, в свою чергу, становили загрозу для життя та здоров’я військовослужбовців під час використання зброї в бойових умовах. Прилади до того ж були придбані з порушеннями, через що державі було завдано збитків на понад 8,7 млн. гривень.

Фігурант справи підозрюється за ч. 4 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень, тобто умисне вчиненні дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого групою осіб, в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки). За цією статтею йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Перше звинувачення не за хабарництво, хоча без цього навряд чи обійшлося, а за дії особи в погонах в особливий період. Потрібно всіх посадовців, які спіймані на корупційних схемах в збройних силах чи на підприємствах з виготовлення зброї для ЗСУ додатково звинувачувати за цією статтею ККУ та за держзраду, так як війна ще не завершена.


#ДБР #МОУ #ЗСУ #корупція #неякісназброя
Поділиться в соціальних мережах: