Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишньому Голові ДПС України Сергію Верланову за недоотримання бюджетом понад 2 млрд. грн повідомлено про підозру

Колишньому Голові ДПС України Сергію Верланову за недоотримання бюджетом понад 2 млрд. грн повідомлено про підозру - Корупціоер в Україні
21790
Заступник Генпрокурора повідомив про підозру колишньому Голові ДПС України Сергію Верланову за незаконне скасування податкового повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Підозра стосується порушень під час часткового скасування до нарахувань за податковою перевіркою компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Розслідуванням було встановлено, що колишній Голова ДПС України незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни. Таким чином, бюджет України недоотримав зазначену суму несплачених податків.

Йому за ці дії інкримінують зловживання владою та службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи використанні влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

А свого часу багато посадовців та політиків стверджували, що інвестор компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг», знаний в світі, буде рушієм економіки, буде наповнювати бюджет держави та буде «незалежним» від корупційної системи. Але щось пішло не так… «Наші» високопосадовці «зможуть» втягнути в свої корупційні схеми навіть шейхів. Залишається надіятись на справедливість Феміди щоб це стало уроком не тільки нашим чиновникам а й інвесторам, які вирішать поповнювати свої кармани, а не державні.

#Генпрокуратура #ДПС
#СергійВерланов
#АрселорМітталКривийРіг
Поділиться в соціальних мережах: