Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишньому очільнику заводу ім. Патона повідомлено про підозру в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах

Колишньому очільнику заводу ім. Патона повідомлено про підозру в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах - Корупціонер в Україні
19240
Прокурори Київської місцевої прокуратури № 6 повідомили про підозру колишньому голові правління ПАТ «Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Е.О. Патона» (ДЗЗУ ІЕЗ  ім. Е.О. Патона), члену правління заводу та директору однієї з юридичних осіб за фактами розкрадання майна підприємства.

Слідством встановлено, що високо посадовці заводу привласнили будівлю у м. Києві по вул. Саперне поле,, яка належала підприємству. Для здійснення злочинного задуму був укладений з підконтрольним товариством договір купівлі-продажу будинку за заниженою вартістю. При оформленні документації штучно оцінено будівля площею 6 тисяч квадратних метрів в 1,5 млн. грн. При цьому ринкова вартість подібних об'єктів із землею в Печерському районі Києва становить приблизно 4 млн. доларів США. У подальшому було оформлено право власності на цю будівлю. Слідством документально підтверджений розмір збитків внаслідок цієї оборудки у понад 20 млн. грн. Оборудка викрита, незважаючи на те, що підозрювані вдалися до всіх можливих юридичних «хитрощів» для надання їй вигляду законності.

Звинувачення інкримінує фігурантам справи дії за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України (розкрадання майна підприємства в особливо великих розмірах та відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом).

А скільки ще незаконно приватизованих будинків у столиці? Ось чому як гриби ростуть різні ЖК та ТРЦ. За копійки привласнюють державне майно, а потім на їх місці ростуть новобудови. А потім де робочі місця, якщо всі великі та малі підприємства «прихватизовані». За допомогою перевірки результатів приватизації та відчуження майна державних підприємств за всі роки незалежності можна повернути громаді значну частку незаконно вилученого майна. Вкрадене повинно бути повернене.


#Прокуратура #ДЗЗУІЕЗ #Патон #корупція
Поділиться в соціальних мережах: