Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Махінації митників з розмитненням товарів призвели до збитків бюджету понад 2,7 млн. гривень.

Махінації митників з розмитненням товарів призвели до збитків бюджету понад 2,7 млн. гривень - Корупціонер в Україні
18340
Начальник митного посту «Центральний» Дніпровської митниці ДФС та старший інспектор цього ж посту постануть перед судом за зловживання своїм службовим становищем при розмитнені Китайських телевізорів.

Слідчими ДБР (теруправління в місті Полтава) встановлено, що у січні 2018 року посадовці цієї митниці, вказували (точніше закривали на це очі, звісно не за дарма) в деклараціях вартість телевізорів з Китаю, звичайна ціна яких становила понад 300 тис. доларів США, як у гідроакумуляторних баків. Внаслідок чого, державному бюджету країни не додано податків на суму понад 2,7 мільйонів гривень.

Незважаючи, що підозру їм було оголошено ще в 2019 році, підозрювані були призначені на керівні посади до ДМСУ. Про що можна говорити, в країні кадровий голод настільки «великий», що працювати вимушені навіть звинувачені в правопорушеннях. І смішно, і сумно одночасно.

Під час досудового розслідування прокурором був поданий цивільний позов про стягнення з підозрюваних та підприємства імпортера на користь держави в особі Дніпропетровської митниці ДФС грошових коштів у сумі 2,7 млн. гривень.

Митники звинувачуються у зловживанні службовим становищем, а також службовому підробленні, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України), звісно якщо вину доведуть, тоді обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Дивно виглядають такі факти затримання митників, коли митниця до держбюджету недодає мільярди гривень, а керівництво за це отримує премії, а кілька осіб не так оформили лише телевізори. Виникає багато запитань, в тому числі й до правоохоронців – що «яблучні мобіли» завозяться за справжньою ціною, тоді де ж навар у продавців і кошти на хабарі? Смішно, але поки така дійсність.

#ДБР #ДМСУ #митники
Поділиться в соціальних мережах: