Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Мертві душі у провадженні судді Віктора Гончарука

Мертві душі у провадженні судді Віктора Гончарука - Корупціонер в Україні
14310
Нещодавно у Дніпровському районному суді м. Києва, пройшло чергове засідання, по справі яка стосується приватного майна, а саме торговельний комплекс загальною площею більш ніж 3 тис. кв. м в м. Києві,  який протягом довгого часу намагаються відібрати у законних власників. Лихі 90-і із жорстким силовим відбором бізнесу канули в історію, але суть не змінилась, змінились методи.

Всі знають, для того щоб в когось щось забрати потрібно спочатку отримати рішення суду і потім для вас, замість вас, все зробить держава. Краще всіх це знають судді.

Керівною ланкою у всіх рейдерських схемах завжди був  Мінюст. Але так як сумісна робота у рейдерів з Мінюстом останнім часом йде не дуже вдало, вони все частіше вирішують питання через суддівську гілку влади.

Так у Дніпровському районному суді м. Києва під головуванням Віктора Гончарука, який є заступником Голови цього ж суду, слухається справа відносно зазначеного вище Торгівельного центру.  Однак щось пішло не так… Позивач по справі: ТОВ " Комерційна Виробничо-впроваджувальна фірма "Сапсан" (ЄДРПОУ 21482012) виявилася припиненою ще з березня 2018 року. Однак, суддя Віктор Гончарук і далі продовжує розглядати справу за позовом юридичної особи, якої не існує, незважаючи на протести відповідача – власника майна.



Додатково згадаємо про те що ми писали відносно Міністерства Юстиції України, а саме Офіс протидії рейдерству, по цій справі. Знаковим і доволі інтересним було питання, коли особа програвши всі суди, не маючи іншого виходу, подала скаргу на реєстраційні дії, які були проведені державним реєстратором на підставі Наказу Міністерства юстиції. Цей «недобровільний» наказ Міністерство юстиції зобов’язав видати суд. Після цього Міністерство юстиції України прийняло до розгляду скаргу, яка фактично була направлена на скасування зазначеного Наказу, всупереч позиції суду.  Те що, скарга була подана до Мінюсту з пропущенням всіх можливих строків розгляду – це була сама мала біда для власників майна. Саме головне і проблематичне – свої приватні інтереси власники майна, яке розташовано в Києві повинні були захищати в м. Івано-Франківськ, причому про цей розгляд вони дізналися випадково. Захист власників майна був на висоті і за декілька засідань в м. Івано-Франківськ змогли довести місцевій комісії Мінюста про наявність численних порушень в скарзі, як результат: регіональна комісія Мінюсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації м. Івано-Франківськ відмовилася від розгляду скарги посилаючись на пропущення скаржником строків на звернення.

На даний час виникає чергове питання, яке буде з’ясоване незабаром - Що відбувається у Дніпровському районному суді м. Києва і який вплив мають рейдери у цьому суді?


#ДніпровськомуРайоннийСудКиєва #суддяВікторГончарук #Рейдерство
Поділиться в соціальних мережах: