Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Міністра культури Олександра Ткаченко відкрито називають крадієм.

Міністра культури Олександра Ткаченко відкрито називають крадієм.- Корупціонер в Україні
25560
Днями в інформаційному агентстві Українські Новини пройшла прес-конференція за участю ГО «Гільдія кінематографістів Одеси» та  ГО «Ми разом», щодо незаконної корпоратизації Одеської кіностудії.



Кричуща ситуація, що склалася навколо флагмана національної кіноіндустрії – Одеської кіностудії художніх фільмів (ОКХФ), має отримати об’єктивну оцінку з боку керівництва держави. Після незаконної корпоратизації у 2004-2005 рр. ОКХФ припинила зйомки фільмів, а її творчі працівники залишилися без роботи. ГО «Гільдія кінематографістів Одеси» та ГО «Ми разом» вимагають повернення Одеської кіностудії державі, а її працівників - на робочі місця. В той же час ОКХФ має отримати дієву стратегію розвитку, як виробник сучасного конкурентоздатного українського кіно. Також кінематографісти вимагають зупини оборудку з відчуження в держави 12% акцій ОКХФ, що призведе до втрати Україною контролю над легендарною кіностудією.

Чималу роль у цій оборудці грає «беззуба» позиція самого міністерства культури, яке не відстоює права на свою власність. І тут вже виникають питання до колишньої беззмінної з 2003 до 2019 року очільниці юридичного департаменту Мінкульту Лариси Петасюк, чия кар’єра нині пішла вгору – нині вона заступник   заступник Міністра культури та інформаційної політики України. Можливо це подяка за «мовчазну» позицію від головного вигодонабувача, Олександра Ткаченка?

Цинічне рейдерство та перетворення кіностудії у кладовище нестворених фільмів та нереалізованих талантів. Саме так коротко можна охарактеризувати роль нинішнього очільника Міністерства культури Олександра Ткаченка, який внаслідок корпоратизації ОКХФ де-факто став її власником.

Після рейдерської приватизації ОКХФ Олександром Ткаченко державне підприємство «Одеська кіностудія художніх фільмів» було фактично знищено, а майно незаконно передано третім особам.

На прес-конференції громадський діяч та журналіст-розслідувач Ярослав Бондаренко відкрито називає міністра культури Олександра Ткаченка шахраєм та крадієм.

Ткаченко насправді намагався «поласувати» від інвестицій справжніх інвесторів, при цьому продовжуючи збільшувати свої доходи за допомогою протиправної схеми привласнення коштів (переважно – з російського боку) від розповсюдження фільмів виробництва ДП «Одеська кіностудія художніх фільмів».

#ОКХФ #ОдеськаКіностудія #ОлександрТкаченко #МіністерствоКультури #корупція
 
Поділиться в соціальних мережах: