Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Буковині викрита чергова «оборудка» збагачення чиновників, які продавали ліс із заповідної зони

На Буковині викрита чергова «оборудка» збагачення чиновників, які продавали ліс із заповідної зони - Корупціонер в Україні
14130
СБУ викрила незаконний експорт лісоматеріалів із заповідної зони в Чернівецькій області, яку організували службові особи одного із держлісгоспів регіону.

За даними слідства, організатори корупційної оборудки «кришували» вирубку деревини на території зоологічного заказника місцевого значення, а готові лісоматеріали готували на експорт. Лише за попередніми оцінками експертів, природньому середовищу регіону завдано збитків на понад 3,3 млн. грн.

За результатами проведених обшуків у Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ), приміщеннях держлісгоспів, на пилорамах і за місцями мешкання учасників схеми була вилучена лісодеревина, печатки та документи із доказами протиправної діяльності.

Вже колишнього керівника державного лісогосподарського підприємства звинувачують за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Наразі правоохоронці встановлюють всіх причетних до цієї оборудки осіб.

Чим це обернеться для регіону не складно спрогнозувати. Численні підтоплення, селі, тощо. Знищення «кількох» гектарів лісу на думку місцевих корупціонерів «не призведе» до суттєвих змін у природному середовище. Але потрібно всім розуміти, що зміна клімату та її наслідки це не десь там, а вже зараз і на нашому подвір’ї.


#СБУ #ОУЛМГ #ЧернівецькаОбласть #УправлінняЛісовоготаМисливськогоГосподарства #держлісгосп #корупція #знищеннялісів
Поділиться в соціальних мережах: