Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Черкащині очільник військової частини Нацгвардії вимагав хабарі за вступ на військову службу за контрактом

На Черкащині очільник військової частини Нацгвардії вимагав хабарі за вступ на військову службу за контрактом - Корупціонер в Україні
18000
На Черкащині ДБР (теруправління в м. Києві) спільно з Нацполіцією затримали заступника командира однієї з військових частин Нацгвардії під час отримання хабаря в 1 тис. доларів США.

Корупційну схему налагодив заступник командира однієї з військових частин Національної гвардії в Черкаській області, яка полягала в отримані від громадян, що бажали вступити на службу за контрактом, «певної винагороди». За це військовий обіцяв зарахувати їх до списків військової частини та в подальшому підписати відповідний контракт.

Військовослужбовцю інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), за що чинне законодавство передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Щось новеньке, щоб піти служити до Нацгвардії «сплати вхідний квиток». Незрозуміло звідки така впевненість у корупціонерів, що все зійде їм з рук. Як військовослужбовець, він повинен також нести відповідальність за держзраду. Лише отримання вироку буде наглядним прикладом для інших.


#ДБР
#Нацполіція
#Нацгвардія
корупція
#хабар
Поділиться в соціальних мережах: