Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Чернігівщині спіймано голову міської ОТГ Віктора Самодєлок на хабарі у понад 600 тис. гривень

На Чернігівщині спіймано голову міської ОТГ Віктора Самодєлок на хабарі у понад 600 тис. гривень - Корупціонер в Україні
18190
Міський голова м. Остер Чернігівської області Віктор Самодєлок був затриманий при отриманні хабаря. (Він очолював Остер з 2015 року. На цього річних місцевих виборах на посаду міського голови не балотувався.) СБУ затримала посадовця у власному автомобілі після передачі йому всієї суми неправомірної вигоди.

За попередніми даними, очільник Остеру вимагав гроші у представника місцевого комерційного підприємства, яке здійснює ремонтно-будівельні роботи. Фігурант справи, незважаючи, що програв місцеві вибори, за 630 тис. гривень обіцяв підряднику вирішити питання щодо укладення договору на проведення капремонту місцевого спортивного комплексу.

Викритий на корупції голова однієї з міських ОТГ Чернігівщини звинувачується за ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Тривають слідчі дії та встановлюється можлива причетність інших посадових осіб до злочину.

Віктор Самодєлок напевно вирішив «прихопити» на останок не багацько грошенят. Кожний такий випадок підтверджує тезу про не важливість засобів проведення тендерів, ПРОЗОРРО чи просто конкурс, все залежить лише від порядності обраних керівників. А як показали місцеві вибори, з цим в країні є певні труднощі.


#СБУ
#Остер
#ЧернігівськаОбласть
#ВікторСамодєлок
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: