Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Чернігівщині спіймано на хабарі 100 тис. грн сільського голову за неперешкоджання господарській діяльності

На Чернігівщині спіймано на хабарі 100 тис. грн сільського голову за неперешкоджання господарській діяльності - Корупціонер в Україні
16860
Співробітники Нацполіції разом з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області у приміщенні сільської ради затримали сільського голову в одному з районів Чернігівської області під час отримання хабаря в сумі 50 тис. гривень та 1800 доларів США, тобто 100 тис. гривень в еквіваленті, за невтручання у господарську діяльність.

Слідством задокументовано, що сільський голова вимагав від директора фермерського господарства 100 тис. грн хабаря за неперешкоджання здійсненню господарської діяльності, зокрема не підвищувати йому орендну плату за земельні ділянки, які орендує підприємство. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Відкрилось нове корупційне «поле». А продаж землі ще навіть не розпочинався. Корупцію де б вона не була, на селі чи в місті, необхідно викорчовувати назавжди. Саме такі явища й унеможливлюють сприйняття вільного володіння та обороту землі. Але боритися та поборемо.


#Нацполіція
#Прокуратура
#ЧернігівськаОбласть
#корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: