Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Чернігівщині судитимуть депутата райради Ігора Качура, члена партії «Наш край», за шахрайське заволодіння та відмивання 5,1 млн. грн.

На Чернігівщині судитимуть депутата райради Ігора Качура, члена партії «Наш край», за шахрайське заволодіння та відмивання 5,1 млн. грн. - Корупціонер в Україні
19940
Завершено слідство та ГПУ скеровано до суду обвинувальний акт щодо депутата Талалаївської райради Чернігівської області VII-го скликання Ігора Качура, члена партії «Наш край», яку очолює народний депутат Сергій Шахов, за фактом незаконного заволодіння понад 5,1 млн. гривень.

Слідством було встановлено, що Качур Ігор Павлович, директор фермерського господарства «Агротех Система» та одночасно депутат райради, шляхом шахрайства заволодів грошима Одеської фірми. Для цього депутат заснував власне фермерське господарство. Використовуючи свої повноваженнями, він уклав договір із товариством, за яким мав продати 2 500 (метричних) тон врожаю кукурудзи 2018 року, яку повинен був у встановлені терміни поставити на елеватор. По договору за це ТОВка внесла передоплату в сумі 196 тис 625 доларів США (по курсу 5,183 млн. грн). Але депутат навіть не збирався виконувати умови договору та мав намір лише «легалізувати» привласнені шляхом обману 5,1 млн. грн, з якими вчинив інші фінансові операції.

Натомість врожай був перевезений на інші елеватори та перепродані, а справжній замовник позбувся і коштів, і обіцяної продукції.

За ці дії депутату інкримінують заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненим в особливо великих розмірах, зловживанні повноваженнями юридичної особи приватного права та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 209 КК України).

Добропорядність у депутатів нині не в шані. Раз став обранцем, то можна й нахабніти. Але забувають, що обранець – це не «обраний». І суду не оминути. І громаді привід замислитись на передодні виборів.

#ГПУ #ІгорКачур #партіяНашкрай #корупція
Поділиться в соціальних мережах: