Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині держреєстратор організував корупційну схему при оформленні нерухомості, за допомогою якої «заробляв» до 500 тис. грн щомісяця

На Дніпропетровщині держреєстратор організував корупційну схему при оформленні нерухомості, за допомогою якої «заробляв» до 500 тис. грн щомісяця - Корупціонер в Україні
15880
СБУ викрила корупційну схему при реєстрації нерухомого майна, яку організував державний реєстратор одного з центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) Дніпропетровської області.

Слідством було встановлено, що державний реєстратор ЦНАП вимагав хабарі з місцевих жителів за швидку та безперешкодну реєстрацію нерухомості. Для реалізації злочинних намірів посадовець залучив до цієї оборудки колишнього посадовця однієї з районних рад, який орендував офісне приміщення для «прийому клієнтів». За «послуги» зловмисники вимагали десятки тисяч гривень, вартість залежала від кількості об’єктів і «заможності» клієнтів. Корупційна схема існувала майже два роки за цей час громадяни були ошукані на десятки мільйонів гривень, «прибуток» від такої діяльності становив до пів мільйона гривень щомісяця.

Злочинців було затримано під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди. Правоохоронці задокументували 11 протиправних реєстраційних дій з об’єктами нерухомого майна.

За результатами обшуків була вилучена велика кількість готівки, печатки різних організацій, у тому числі й державних, а також «чорна» бухгалтерія, яка підтверджує протиправну діяльність.

Фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі встановлюються інші особи, у тому числі з числа державних службовців, які причетні до корупційного механізму.

Знов ні керівництво Мінюсту та ЦНАПу ні чого «не помічали», може тому що це стала корупційна система, яка діяла та продовжує діяти в нетрях відомства. Викоренення корупції в Мінюсті здійснюється лише на словах під час виступів та позуванні на камеру, але всередині все залишається на місці.


#СБУ #Мінюст #ЦНАП #держреєстратор #ДніпропетровськаОбласть #реєстраціянерухомості #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: