Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині хабарник з однієї з райрад затриманий на «повторному» хабарі

На Дніпропетровщині  хабарник з однієї з райрад затриманий на «повторному» хабарі - Корупціонер в Україні
14960
Нацполіція затримала під час одержання неправомірної вигоди в сумі 5 400 грн заступника голови однієї з районних рад Дніпропетровській області, якого в 2018 році вже затримували за отримання 4,2 тис. доларів США хабаря.

На даний час справа щодо отримання хабаря посадовцем розглядається в суді. Але це не завадило чиновнику налагодити корупційну схему та продовжувати отримувати хабарі. Посадовець за «винагороду» допомагав вирішувати питання щодо зняття з військового обліку, відновлення втрачених військових облікових документів, встановлення на військовий облік чи реєстрації місця проживання.

Цього разу хабарник обіцяв громадянину «вплинути» на представників територіального центру комплектування та соціальної підтримки для прискорення процесу отримання тимчасового посвідчення щодо приписки до військової дільниці.

Фігуранту справи вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2  КК України (зловживання впливом). За цією статтею чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді  позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Саме корупція в судовій системі створює можливості хабарникам продовжувати «працювати» та отримувати хабарі незважаючи на скоєні злочини. Якщо б суд покарав злочинця вчасно, тоді шансів у чиновника продовжити свою «справу» не було б. А так цей приклад підтверджує загальну думку, що хабарники можуть відкупитись та продовжувати свою справу. Чому хабарника не відсторонили від посади? Питання до його керівництва та громади, яка його обирала.


#Нацполіція #ДніпропетровськаОбласть #районнарада #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: