Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині слідча Нацполіції за закриття справи щодо наїзду на пішохода вимагала 5, 5 тис. доларів США

На Дніпропетровщині слідча Нацполіції за закриття справи щодо наїзду на пішохода вимагала 5, 5 тис. доларів США  - Корупціонер в Україні
22500
Під час отримання хабаря ДБР (теруправління в м. Полтава) спільно з Нацполіцією затримали адвоката-посередника, який діяв в інтересах старшої слідчої відділення поліції Кам’янського, що у Дніпропетровській області.

У слідчої перебували матеріали кримінального провадження щодо водія, який скоїв наїзд на пішохода. Підозрювана пообіцяла матері водія винести постанову про закриття провадження за значну суму «відступних», спочатку вона оцінила свою «допомогу» у суму 3,5 тис. доларів США, згодом сума збільшилась до 5,5 тис. доларів США. У якості посередника слідча залучила адвоката.

Змовникам пред’явлені обвинувачення за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), за цією статтею їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років позбавлення волі.

Таке враження, що закриття справ у поліції поставлено на потік. І напевно лише збільшення вартості хабаря «змусило» жінку звернутись до внутрішньої безпеки. Це дає привід суспільству негативно сприймати всю поліцію, коли корупціонери-поліціянти готові за гроші «відмазати» будь-якого порушника ДТП, тобто питання тільки в сумі «відкату». Може тому різні мажори ведуть себе безвідповідально на дорозі.


#ДБР #Нацполіція #корупція #хабар
 
Поділиться в соціальних мережах: