Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині спіймано на хабарі в 120 тис. гривень керівника держпідприємства енергетичної галузі

На Дніпропетровщині спіймано на хабарі в 120 тис. гривень керівника держпідприємства енергетичної галузі - Корупціонер в Україні
14890
Нацполіція викрила корупційну схему здачі в оренду приміщень держпідприємства енергетичної галузі в Дніпропетровській області, яку організував очільник підприємства.

За даними слідства, керівник держпідприємства вимагав від підприємця 120 тис. гривень неправомірної  вигоди за владнати питання з безперешкодною орендою складських приміщень підприємства. Посадовець був затриманий одразу після того, як отримав першу частину обумовленої суми – 96 тис. гривень.

Фігурант справи підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Це не поодинокий випадок. Керівники державних підприємств напевно вважають, що якщо їм доручено управляти підприємством, то розпоряджатись майном вони мають на власний розсуд. Сприяють утворенню різних корупційних схем саме посадовці міністерств та відомств, які «не втручаються» в господарську діяльність підприємств державного сектору економіки. Якщо порядок здачі в оренду державного майна чітко прописаний, як стверджують у ФДМУ, тому чому керівники держпідприємств мають можливість самі визначати орендаря та отримувати за це хабарі.


#Нацполіція #ДніпропетровськаОбласть #енергетичнагалузь #ФДМУ #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: