Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині викрита корупційна схема отримання «данини» від автоперевізників, яку організував поліціант

На Дніпропетровщині викрита корупційна схема отримання «данини» від автоперевізників,  яку організував поліціант - Корупціонер в Україні
19590
СБУ спільно з ДБР (теруправління у м. Полтава) на одній з міських вулиць під час одержання хабаря спіймали очільника одного з підрозділів Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за перевезення вантажів, які перевищують встановлені норми ваги.

Слідством встановлено, що на момент виконання обов’язків керівника відділення безпеки дорожнього руху поліцейський «налагодив» корупційну схему отримання неправомірної вигоди від представників комерційних структур у сфері вантажних перевезень.

Фігурант справи запропонував керівнику однієї транспортної компанії сплачувати щомісячну «данину» у розмірі 40 тис. гривень. За це підозрюваний обіцяв підприємцю не притягувати його компанію до адміністративної відповідальності за перевезення вантажів, що перевищують встановлені норми масо-габаритного контролю. Поліціанту інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Своїми діями правоохоронець опосередковано «сприяв» руйнуванню покриття місцевих автошляхів, на ремонт яких витрачаються мільйони бюджетних коштів.

Через дії цього злочинця та інших корупціонерів втрачається довіра до влади, коли відремонтовані дороги будуть потребувати відновлення в найближчі часи, в наслідок чого залишаться невідремонтованими школи та лікарні. Корупціонер краде з кишені кожного з нас.


#СБУ #ДБР
#НаціональнаПоліція
#ДніпропетровськаОбласть
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: