Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині за перевищення влади колишньому прокурору повідомлено про підозру в нанесені збитків на 10 млн. грн

На Дніпропетровщині за перевищення влади колишньому прокурору повідомлено про підозру в нанесені збитків на 10 млн. грн - Корупціонер в Україні
16330
ДБР звинувачують колишнього прокурора однієї з прокуратур Дніпропетровщини в нанесені своїми діями збитків на суму 10 млн грн.

Слідством було встановлено, що під час проведення обшуків у межах кримінального провадження прокурор вилучив велику партію непродовольчих товарів, які він незаконно передав на відповідальне зберігання особі, яка не була їх власником. Звісно вилучені речі — зникли, а власники майна зазнали збитків.

Експрокурора підозрюють у злочині за  ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав і повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Наразі триває досудове розслідування, в ході якого з’ясовується можлива причетність до злочину інших посадовців.

Така схема розкрадання майна доводить про недосконалість правової системи саме в частині арешту майна, його зберігання та повернення власнику. І це може бути яке завгодно майно, що «приглянулось» корупціонерам та різним ділкам, від автомобіля до ліків, від яхт до алкоголю, від золотих прикрас до валюти. Держава не гарантує повернення майна в належному стані, все списується на розкрадання на місцях. Тому цим й «користуються» не чисті на руку правоохоронці. Настав час навести в цьому питанні лад і позбавити корупціонерів можливості використовувати закони у власних інтересах.


#ДБР #Дніпропетровщина #прокуратура #корупція
Поділиться в соціальних мережах: