Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині затримано поліцейського на хабарі в сумі 900 доларів США

На Дніпропетровщині затримано поліцейського на хабарі в сумі 900 доларів США - Корупціонер в Україні
28130
ДБР (теруправління в м. Полтава) разом з Департаментом власної безпеки Нацполіції (ДВБ НП) спіймали очільника одного із секторів ВП Дніпропетровського регіонального управління поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та його спільника при одержанні хабаря.

За інформацією слідства, тимчасово виконуючий обов’язки начальника вимагав від місцевого мешканця неправомірну вигоду в сумі 900 доларів США за те, щоб не відкривати відносно нього кримінальне провадження через шахрайські оборудки з нерухомістю. Для тиску та підсилення злочинних намірів, поліціянт вилучив у громадянина паспорт та інші документи, які обіцяв повернути вже після передачі хабаря цивільному посереднику.

Посередника затримано під час передачі неправомірної вигоди та, після того, як він повернув громадянину вилучені слідчим документи. Обом підозрюваним повідомили про підозру за  ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Кожний хабарник у погонах доводить, що питання зміни керівництва поліції вже давно на часі. Що повинно відбутись щоб це зрозуміло й керівництво країни? Всім зрозуміло, що без «сприяння» власного керівництва жодний підлеглий не зможе так відкрито й нахабно вимагати хабарі. Також хабарники впевнені, що від кримінального переслідування можна «відкупитись», так як самі на місцях це «впроваджують». Пора з цим щось робити.


#ДБР #ДВБ #Нацполіція #ДніпропетровськаОбласть #корупція

 
Поділиться в соціальних мережах: