Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На хабарі у 6 тис. доларів США затримали керівництво лісопаркового господарства «Конча-Заспа» та парку «Голосіївський»

На хабарі у 6 тис. доларів США затримали керівництво лісопаркового господарства «Конча-Заспа» та парку «Голосіївський» - Корупціонер в Україні
18790
ДБР (ТУ у м. Києві) спільно з Нацполіцією під час отримання хабарів затримали в. о. директора комунального підприємства «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» та в. о. директора Національного природного парку «Голосіївський».

Слідством встановлено, що посадовці вимагали «винагороду» від місцевого підприємця. За це обіцяли дозволити розміщення мотузкового парку на території лісопаркової зони на вулиці Генерала Матикіна у Києві, тобто ведення бізнесу на рекреаційних територіях. Керівник лісопаркового господарства брався пролобіювати розміщення цього парку в місцевих органах влади. Власні «послуги» були оцінені очільником Лісопаркового господарства «Конча-Заспа» у 4 тис. доларів США, а керівника Національного природного парку «Голосіївський» у 54 тис. гривень

Фігурантам справи інкримінують дії за  ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Бажання отримати «додатковий» заробіток посадовцями на всіх щабелях влади, не дозволяє країні розвиватись, створює негативний імідж, як корупційної країни. Для боротьби з цими явищами потрібна воля громадян та бізнесменів «висвітлювати» таких чиновників. Відкладати нормальне за європейськими стандартами життя громадян на майбутнє не варто.


#ДБР #Нацполіція #КончаЗаспа #ПаркГолосіївський #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: