Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На хабарі в 100 тис. грн спіймано керівника підрозділу Укрзалізниці за підключення до електромереж залізниці

На хабарі в 100 тис. грн спіймано керівника підрозділу Укрзалізниці за підключення до електромереж залізниці - Корупціонер в Україні
19450
СБУ разом з співробітниками Подільського УП ГУ Нацполіції в м. Києві затримала при отриманні хабаря в. о. заступника начальника виробничого підрозділу Київської дистанції електропостачання  регіональної філії «Південна-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Фігурант справи систематично вимагав гроші з підприємців за безперешкодне приєднання та підключення їх електроустановок до мереж Укрзалізниці. Правоохоронцями задокументували факт вимагання 100 тис. гривень від Голови правління садівницького товариства за проведення робіт по підключенню садівницького товариства до електромережі. Посадовець був затриманий «на гарячому» після отримання ним другої частини неправомірної вигоди в розмірі 75 тис. гривень. Наразі перевіряється інформація щодо отримання ним разом з іншими зловмисниками хабарів від десятків суб’єктів господарювання, підключених до електромереж через цей підрозділ Укрзалізниці.

Зловмиснику буде оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ України та направлення до суду клопотання про обрання запобіжного заходу, за це йому світить до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зрозуміло, що самостійно прокручувати таку схему посадовець не міг, залишається з’ясувати з ким з керівництва Укрзалізниці «ділився» посадовець. Також виникають питання, а за що отримують величезні зарплати члени наглядової ради Укрзалізниці, якщо повсякчасно надходять від правоохоронців повідомлення про викриття корупційних схем у керівництві залізниці.


#СБУ
#Нацполіція
#ПівденнаЗахіднаЗалізниця
#Укрзалізниця
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: