Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Харківщині на хабарі в 40 тис. грн спіймано підполковника Нацполіції за «кришування» вирубки лісів

На Харківщині на хабарі в 40 тис. грн спіймано підполковника Нацполіції за «кришування» вирубки лісів - Корупціонер в Україні
17790
ДБР (теруправління в м. Полтаві) затримало начальника територіального відділу Нацполіції Харківської області  після одержання ним другої частини хабаря у сумі 20 тис. гривень.

Поліціянт вимагав у місцевого громадянина-підприємця, який займався лісозаготівлею, переробкою та продажем деревини, 40 тис. грн неправомірної вигоди за непершкоджання його підприємницькій діяльності та «допомогу» в проблемних питаннях, які могли би виникати у підприємця.

Напередодні у службовому кабінеті правоохоронця, потерпілий передав йому першу частину неправомірної вигоди у сумі 20 тис. гривень. Такі дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди), санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Цей випадок свідчить про причини неспроможності правоохоронних органів боротися з незаконним винищенням лісів у країні, так як саме правоохоронці «кришують» злочинну вирубку лісів. І прийняття «різних» законів не вирішить це питання. Потрібна більша свідомість громади та її участь у захисті навколишнього середовища. Кожний випадок злочинів проти народної власності та природного середовища потребують розголосу та втручання всіх гілок влади.

#ДБР
#Нацполіція
#ВирубкаЛісів
#ХарківськаОбласть
#корупція
#хабар
Поділиться в соціальних мережах: