Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Харківщині викрито чиновників пенсійного фонду, які привласнювали пенсії громадян з ОРДЛО

На Харківщині викрито чиновників пенсійного фонду, які привласнювали пенсії громадян з ОРДЛО  - Корупціонер в Україні
15980
СБУ виявила масштабну корупційну схему розкрадання бюджетних коштів, яку організували посадовці Пенсійного фонду та банку у Харківській області.

За даними слідства, чиновники обласного Пенсійного фонду «виплачували» пенсії громадянам, які мешкають в ОРДЛО, хоча насправді всі кошти осідали в кишенях зловмисників. Посадовці, користуючись службовим становищем, вносили недостовірні відомості до бази даних пенсійного фонду, а саме змінювали інформацію про виплати пенсій особам, що перебувають на тимчасово окупованих територіях. Далі фігуранти справи за допомогою банківських працівників отримували банківські картки та пересилали на них кошти. Така схема діяла протягом декількох років та відбувалась без відома самих пенсіонерів, інформація про частину яких взагалі відсутня. Збитки державного бюджету від незаконних соціальних виплат склали майже 5 млн грн.

За результатами обшуків були вилучені незаконно оформлені банківські картки та «чорна» бухгалтерія, яка доводить багатомільйонні оборудки із пенсійними виплатами.

Двох посадовців звинувачують у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 190 та ч. 2 ст. 361 КК України (шахрайство; несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин).

Війна кому біда, а кому й мати рідна. Щоб так довго існувала «схема» потрібна інформація з боку ворога, без їх «допомоги» виявити пенсіонерів, що не «прийдуть» за пенсіями, майже не можливо. Не вже процес нарахування соціальних виплат мешканцям з ОРДЛО не можна зробити відкритим з доступом для всіх охочих.


#СБУ #ПенсійнийФонд #ХарківськаОбласть #ОРДЛО #корупція
Поділиться в соціальних мережах: