Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Харківщині завершено розслідування справи про розтрату коштів на ремонті пам’ятників

На Харківщині завершено розслідування справи про розтрату коштів на ремонті пам’ятників - Корупціонер в УКраїні
17990
На Харківщині Нацполіція разом з Генпрокуратурою завершила розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати головою територіальної громади та керівником комунального підприємства (КП) грошей громади при ремонті пам’ятників.

Підозрювані спочатку уклали договори стосовно ремонтів пам’ятників. Потім фігурант справи підписав акти виконаних будівельно-ремонтних робіт та перерахував бюджетні кошти КП, хоча роботи фактично не були проведені. Дії злочинців кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата бюджетних коштів об’єднаної територіальної громади та службове підроблення). У разі доведення вини, їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Фігурантам справи надано доступ для ознайомлення з матеріалами справи, після чого обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

Вигадливість корупціонерів немає меж. Навіть культурна та історична спадщина стають об’єктами корупційних схем. Ось чому так завзято на місцевих виборах борються за владу різні пройдисвіти та корупціонери. Відсутність дієвого контролю з боку громадськості стає джерелом нових корупційних механізмів, а відсутність реальних посадок зводить нанівець всю роботу правоохоронців.


#Генпрокуратура
#Нацполіція
#ТериторіальнаГромада
#Харківщина
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: