Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Херсонщині СБУ припинена корупційна схема проїзду автошляхами «тяжких» вантажних машин

На Херсонщині СБУ припинена корупційна схема проїзду автошляхами «тяжких» вантажних машин - Корупціонер в Україні
18800
Нарешті СБУ взялось за системну корупцію в Чорноморському міжрегіональному управлінні Укртрансбезпеки, з дозволу якої порушувались габаритно-вагові норми на автошляхах Херсонщини.

Слідством було встановлено, що посадовець відділу надання адміністративних послуг разом із колишнім колегою та місцевим комерсантом систематично вимагали кошти від власників автотранспортних підприємств. «Бізнесмен» займався пошуком клієнтів, а екс-посадовець використовував свої колишні зв`язки чим забезпечував безперешкодне переміщення транспорту автошляхами регіону та відповідав за фінансову частину оборудки. Вартість «абонементу» на порушення вагових норм становила 1 тисячу гривень з кожної вантажівки, за місяць таким чином ділки збагачувалися щонайменше на 100 тис. гривень. Гроші фігуранти справи отримували на банківські картки та готівкою, оборудка функціонувала за участю колишніх та діючих співробітників управління, а також посередників.

Спіймали зловмисників під час отримання «данини» від чергового перевізника. Попередньо правоохоронці також зафіксували ще 5 фактів отримання ними хабарів. Перевірка їхніх банківських рахунків показала, що за час існування оборудки фігурантам справи надійшло майже 3 мільйони гривень.

Їм інкримінуються дії, які підпадають під ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Одночасно перевіряється причетність співробітників Управління патрульної поліції в Херсонській області до цієї злочинної діяльності.

Сільськогосподарський регіон забезпечує доставку та транзит сільхозпродукції до південних портів країни і перевищення вагових норм на дорогах Херсонщини звична картина. Вже потім невдоволення автомобілістів якістю доріг, чим завдячуємо саме тим хто повинен за цим слідкувати. Може хоч зараз здоровий глузд буде вище жадібності автоперевізників.

#СБУ #Укртрансбезпека #корупція
Поділиться в соціальних мережах: