Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Херсонщині співробітник Нацполіції організував схему «поборів» з водіїв вантажівок з зайвою вагою

На Херсонщині співробітник Нацполіції організував схему «поборів» з водіїв вантажівок з зайвою вагою - Корупціонер в Україні
16490
Під час одержання чергової частини хабаря ДБР затримали поліцейського Управління патрульної поліції в Херсонській області та приватного підприємця, які пропускали великогабаритний транспорт з понаднормовою вагою за гроші.

Слідством встановлено, що приватний підприємець організував корупційну схему безперешкодного проїзду вантажівок та уникнення перевірок габаритно-вагових норм, для цього водії зверталися до нього, а він вже домовлявся з поліцейськими щодо вільного проїзду на тому, чи іншому посту. Зловмисники діяли на поліцейських постах в Херсонській області за що отримували «плату» від водіїв. «Заробіток» з вантажівок під час перевірок на вагу лише за тиждень складав не менше 30 тис. гривень.

За результатами проведених обшуків за місцями роботи та проживання затриманих були вилучені докази їх незаконної діяльності.

Фігурантам справи інкримінують дії за  ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Покарання за цією статтею - позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі встановлюється причетність інших посадових осіб патрульної поліції, які могли бути причетними до цієї оборудки.

Добре, що придумали встановлювати на дорогах ваги, але швидко знайшлись «ділки», які готові заробляти на порушеннях. Тому що в достатній кількості є хабарники в погонах. Без корумпованих поліцейських таке було б просто не можливо. Де ж набрати стійких до хабарів поліціантів?


#ДБР #Нацполіція #ХерсонськаОбласть #корупція #вантажівка #зайвавага #хабар
Поділиться в соціальних мережах: