Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Хмельниччині поліція спіймала на хабарі в сумі 3,8 тис. доларів США голову територіальної громади

На Хмельниччині поліція спіймала на хабарі в сумі 3,8 тис. доларів США голову територіальної громади - Корупціонер в Україні
17390
В момент одержання частини хабаря 1,3 тис. доларів США працівники Нацполіції спільно з СБУ затримали голову однієї з територіальних громад  Хмельниччини.

Високопосадовець вимагав у підприємця 3,8 тис. доларів США за прийняття виконкомом рішення стосовно видачі дозволу на розміщення рекламних щитів на території громади.

Хабарнику інкримінують дії за ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування). Санкція цієї статті передбачає штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Це результат недосконалості виборчої системи, коли до влади можуть приходити корупціонери та злочинці. Для запобігання таких «помилок» потрібна спрощена система відзиву таких посадовців. Щоб громада не очікувала результатів судового розгляду, а могла своєчасно прийняти рішення про переобрання керівника громади. А не споглядати, як підозрюваного в корупції посадовця судить підозрюваний в корупції суддя.


#Нацполіція #СБУ #територіальнагромада #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: