Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині на хабарі 400 тис. грн затримали Головного ревізора-інспектора ГУ ДПС

На Київщині на хабарі 400 тис. грн затримали Головного ревізора-інспектора ГУ ДПС - Корупціонер в Україні
15160
ДБР (теруправління у м. Києві) після одержання хабаря затримало Головного державного ревізора-інспектора ГУ ДПС у Київській області.

Слідством було встановлено, що податківець «погрожував» очільнику підприємства скласти акт ревізії з максимальними сумами штрафних санкцій, а за їх зменшення бажав отримати понад 400 тис. грн.

Фігуранту справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Одночасно перевіряються на причетність до вчинення вказаного злочину інших посадових осіб, у тому числі з керівництва ГУ ДПС у Київській області.

Зрозуміло, що таке поводження підлеглих можливе лише з потурання цим корупційним схемам власного керівництва. Ще при Януковиче, підлеглі платили «данину» своєму керівництву за «невтручання» в їх діяльність та «кришування» в разі оскарження дій посадовців. Але зміна прізвища президента не змінила корупційну систему в середині органів влади. Лише громадянська позиція підприємців може прискорити очищення влади.


#ДБР #ДПС #КиївськаОбласть #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: