Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині оперуповноважений поліції вимагав 4 тис. доларів США за пом’якшення покарання

На Київщині оперуповноважений поліції вимагав 4 тис. доларів США за пом’якшення покарання - Корупцонер в Україні
21970
Київська міська прокуратура повідомила про підозру оперуповноваженому сектору кримінальної поліції Бучанського відділення поліції Ірпінського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області за вимагання та одержання хабаря за пом’якшення покарання.Київська міська прокуратура повідомила про підозру оперуповноваженому сектору кримінальної поліції Бучанського відділення поліції Ірпінського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області за вимагання та одержання хабаря за пом’якшення покарання.

Оперуповноважений спільно зі слідчим відділення поліції вимагали у громадянина, який підозрюється у вчиненні крадіжки, неправомірну вигоду за залишення його на волі до суду. Також злочинці обіцяли сприяти в призначенні громадянину менш м’якого покарання, тобто не пов’язаного із позбавленням волі. Для вирішення цього саме й потрібні гроші щоб домовитися з прокурором про укладення угоди щодо визнання винуватості.

Спільник оперуповноваженого (слідчий) був затриманий ДБР (теруправління в м. Києві) разом с СБУ, ще в жовтні 2020 року після одержання другої частини хабаря в розмірі 3,6 тис. доларів США.

Підозрюваному інкримінують дії за ч. 2 ст. 15, ч. 4 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання до надання неправомірної вигоди, одержання неправомірної вигоди, спроба шахрайського заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

Черговий зашквар «соколів Авакова» лише сприяє негативному ставленні громадян до правоохоронців. Скільки ще потрібно «доказів» щоб розпочати реформу поліції наново та все ж таки забезпечити громадянам відповідний захист. Може досить утримувати «героїв ЮТУБА» за рахунок українців.


#КиївськаОблась
#Прокуратура
Нацполіція
#ДБР #СБУ
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: