Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині під час отримання хабаря спіймали голову Баришівської ОТГ, який вимагав 1,4 млн. грн за вирішення «земельних» питань

На Київщині під час отримання хабаря спіймали голову Баришівської ОТГ, який вимагав 1,4 млн. грн за вирішення «земельних» питань - Корупціонер в Україні
22270
СБУ спільно з Нацполіцією затримала на хабарі в сумі еквівалентній 1,4 млн. грн очільника Баришівської ОТГ однієї з найбільших об’єднаних територіальних громад Київщини поблизу столиці. У голови ОТГ та його заступника на місті злочину було вилучено 25 тис. доларів США та 700 тис. грн.

Слідством було встановлено, що керівник ОТГ та його заступник вимагали від двох підприємців-забудовників «винагороду» в розмірі 25 тис. доларів США та 700 тис. грн. Неправомірну вигоду посадовці вимагали за гарантування їхньої перемоги в аукціоні та подальшої передачі в оренду земельних ділянок під будівництво та обслуговування багатоквартирних житлових будинків, підписання договору оренди земельної ділянки, загальною площею 12 га. Крім цього, обіцяли посприяти у видачі містобудівних умов. Фігуранти справи одночасно сприяли в зменшенні оціночної вартості цих земельних ділянок більш ніж у 10 разів. Тобто через такі дії посадовців, бюджети різних рівнів могли недоотримати сотні тисяч гривень.

Наразі тривають обшуки за місцями роботи та проживання хабарників. Дії злочинців кваліфікуються за ч. 3 ст. 368 КК України.

А як бути київським злобудовникам? Злобудовники разом з «Кличко-мафією» планують розширити кордони столиці для подальшої забудови. Злобудовники Київщини їх випереджають. А якщо серйозно, то корупційне свавілля вже давно немає меж. Не тільки столиці, але й приміські райони перетворюються на бетонне гетто. Дихати вже нема чим. Злобудовники торопляться поки відсутній будь який контроль за їх діями з боку державних органів. Спасибі за реформу ДАБІ.


#СБУ #Нацполіція #Київщина #БарищівськаОТГ #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: