Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині правоохоронці затримали посадовця Ірпінської міської ради на одержанні хабаря в 28 тис. грн

На Київщині правоохоронці затримали посадовця Ірпінської міської ради на одержанні хабаря в 28 тис. грн - Корупціонер в Україні
17600
Під час отримання другої частини хабаря СБУ спільно з Нацполіцією затримала одного з керівників відділу містобудування та архітектури Ірпінської міської ради Київської області.

Слідством було встановлено, що фігурант справи вимагав 28 тис. гривень від представника комерційної фірми за обіцянку підготувати та видати дозволи на право розміщення зовнішніх рекламних носіїв на території міста Ірпінь.

Зловмисника звинувачують у кримінальному правопорушенні, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної службовою особою). За хабар йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Питання хаотичного розміщення рекламних носіїв стоїть гостро не тільки в м. Ірпінь. Це велика корупційна лазівка використовується по всій країні, тому може депутатам пора не піаритися на боротьбі з корупцією, а нарешті прийняти такий законодавчий акт, який врегулює всі «комерційні» питання розміщення реклами в містах. Так щоб отримати дозвіл можна було дистанційно й без втручання на результат чиновників.


#СБУ #Нацполіція #ІрпінськаМіськрада #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: