Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині спіймано на хабарі в 40 тис. доларів США депутата від партії «Слуга Народу» Юрія Будюка

На Київщині спіймано на хабарі в 40 тис. доларів США депутата від партії «Слуга Народу» Юрія Будюка - Корупціонер в Україні
19980
СБУ спільно з Нацполіцією під час одержання хабаря в розмірі 40 тис. доларів США затримала депутата Бориспільської районної ради від партії «Слуга Народу» Юрія Будюка. Затримання відбувалось у Шевченківському районі столиці після передачі нотаріусом усієї суми неправомірної вигоди в пункті обміну валют.

Депутат погрожував позбавити київського нотаріуса її свідоцтва та виключити з Єдиного реєстру нотаріусів через штучні звинувачення у недоброчесності. Під час ряду зустрічей із  потерпілою фігурант справи посилався на свої нібито впливові зв’язки у політичних колах та в Мінюсті. За припинення переслідування вимагав від нотаріуса 40 тис. доларів США. З метою приховання своєї протиправної діяльності депутат намагався отримати кошти у вигляді криптовалюти через мережу обмінних пунктів.

Депутату інкримінують дії за ч. 3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Цей факт свідчить, що під прикриттям партії Слуга Народу до владної кормушки проходять такі самі корупціонери. Тобто корупція не має партійної приналежності. Починати чистку у власних провладних рядах складніше ніж просто говорити про це. Тепер залишилось владі підтвердити силу закону для всіх.


#СБУ #Нацполіція #Слуганароду #БориспільськаайонРнаРада #корупція
Поділиться в соціальних мережах: