Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині в Держгеокадастрі викрита ще одна корупційна схема привласнення земельних ділянок

На Київщині в Держгеокадастрі викрита ще одна корупційна схема  привласнення земельних ділянок - Корупціонер в Україні
24160
ДБР в Держгеокадастрі викрита злочинна група, яка здійснювала незаконні оборудки із земельними ділянками на території Київської області. До складу групи входили посадовці Держгеокадастру Київської області, поліцейський сектору реагування патрульної поліції одного з відділів поліції Хмельниччини, інші особи.

Схема полягала в наступному, службові особи ГУ Держгеокадастру Київської області видавали дозвільні документи на отримання земельних ділянок особам, які раніше вже отримували земельні ділянки з таким же цільовим призначенням.

Слідством установлено, що у 2018 році вже колишні посадовці Держгеокадастру у змові з групою осіб, для виконання замовлення від зацікавленої особи на отримання великої ділянки землі сільськогосподарського призначення у Київській області, налагодили схему незаконного виведення з державної власності та заволодіння землями, які у подальшому переоформлювались на окремих зацікавлених осіб. Зокрема, працівник одного з відділів поліції Хмельницької області незаконно повторно використав своє право, як учасника АТО, на отримання земельної ділянки і шахрайським способом ще заволодів земельною ділянкою 2 га на території Київської області. В той же час, посадовці Головного управління Держгеокадастру в Київській області незаконно підписали документи, якими передали землю у власність цьому правоохоронцеві. У подальшому виділені земельні ділянки були об’єднані та передані «замовнику». Таким чином у приватну власність було передано майже 76 гектарів землі на Київщині.

Наразі екс-посадовцям з Держгеокадастру Київської області, а саме керівнику та заступнику керівника, повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України), а поліцейському з Хмельницької області, як співучаснику, у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

На даний час ДБР разом з Нацполіцією проводять санкціоновані судом обшуки, зокрема у ГУ Держгеокадастру України у Київській області. Також перевіряється можлива причетність інших посадових осіб Держгеокадастру та правоохоронних органів до незаконного відчуження земельних ділянок.

Злочинці теж готуються до земельної реформи. Виходить чутки про низьку вартість української земельки розповсюджуються тими, хто нею володіє. Ось чому для звичайних учасників бойових дій чи громадян землі не вистачає. За гроші у корупціонерів знайдеться все. Але їх час завершується. Громада повинна допомагати викривати «ласих» до нашої землі.

#ДБР #Держгеокадастр #Київськаобласть #поліція #корупція
Поділиться в соціальних мережах: